Har ni behov av OVK besiktning i er verkstad?

OVK besiktning pris​OVK besiktning ska göras på olika sorters byggnader så som verkstäder och det var tredje eller vart sjätte år, beroende på vad det är f​ör byggnad. Priserna, varierar också mycket mellan de olika företagen. En OVK besiktning innebär en kontroll av ventilationer. OVK betyder just för obligatorisk ventilationskontroll. Du som äger en fastighet är den som ansvarar för att det görs en besiktning.

 Skulle det vara en bostadsrätt, som behöver denna besiktning så är det bostadsrättsföreningens ansvar. Om du själv har gjort ändringar i en bostadsrätt, som påverkar ventilationen, så är det ditt eget ansvar att det görs. Du har även ansvar för att det kommer en besiktningsman och gör denna kontroll och att det skrivs ett intyg över att det är gjort.

Gör en obligatorisk ventilationskontroll av din byggnad

För att underlätta för OVK besiktningen, så kan du se till att allt ska vara så som det bör. Då blir den direkt godkänd. Du kan se över ventilationen och luftmiljön så att den är bra, inför kontrollen. Du kan göra en regelbunden service av din ventilation så är den alltid i toppskick. Undrar du över OVK besiktningars priser, så ska du kontakta OVK center, som kan utföra kontrollen men även svara på vad det kostar. Om du vill minimera risken att få anmärkning på din ventilation, se till att regelbundet göra egenkontroller av den. Du kan även se till att känna efter och mäta din luftkvalitet. Sedan är det som sagt bra att göra din besiktning enligt den intervallen som vi skrev i början.